Wandering

Wandering

2017, Opstelling van 2 schermen met 2 geprojecteerde animatiefilms
Projectie 450x100x2250cm, Installatie 600x600x400cm

Muziek door Hans Bakker: www.audiobakery.nl

Wandering is een videoinstallatie waarbij je het kunstwerk ondergaat door het te betreden. Tussen 2 schermen wordt je door het kunstwerk geleid. Aan weerskanten worden videobeelden geprojecteerd van een ruimte die langzaam aan je voorbij trekt. Dit geeft een dromerig en desoriënterend gevoel.

Als je deze gang uit komt, betreed je de ruimte van waar je de beide schermen achter elkaar kunt zien en de projectiebeelden samenvallen tot 1 beeld. Zachte bewegingen van wuivende planten en bloemen in een donker gebouw zijn te zien. Verstilde, ruïne-achtige kamers en gangen worden doorkruist met grassen en bloemen, als leven dat ritmisch voortschrijdt, een stroom van tijd die dwars door alles heen kan dringen, zonder zich tegen te laten houden door beton of steen.

Andere mensen die het kunstwerk betreden zijn vanaf daar zichtbaar als silhouetten en vallen samen met de beelden. Zij hebben op dat moment nog geen idee dat ze te zien zijn voor mensen aan de andere kant van het scherm.

Foto’s uit de serie Shades of Silence vormden de de inspiratie voor Wandering. Ze zijn gemaakt in een vervallen dorpje, waar de natuur haar plek herneemt.

Wandering is gemaakt voor Theaterfestival de Parade 2017, waar ik de solotentoonstelling ’Shades of Silence’ had in het Parademuseum, in opdracht van Museum de Fundatie.

Wanderingadmin
  • 1
  • 2.5 K