Shades of Silence

2017
Animatie
5 minuten en 25 seconden

Het videokunstwerk ‘Shades of Silence is een oneindige animatie, waarin je achterwaarts dwaalt door de lege kamers, zalen en gangen van een vervallen gebouw. Het toont een wereld waar niemand komt. De muren brokkelen langzaam af, en alles is er stoffig en gruizig. De texturen van de vervallen binnenruimten lijken bijna tastbaar. Maar zo verstild als het binnen is, zo dynamisch is de wereld buiten door ongrijpbare schimmen die langs de ramen flitsen . 

Met dat contrast wil ik de wereld waar de toeschouwer zich in waant nog serener maken. En de kijker op zachte wijze dwingen als het ware een stapje terug te doen om deze rust en stilte te aanvaarden. Door de kijker mee te nemen in de traag veranderende dynamiek van de animatie, wil ik hem in een soort hypnotische toestand brengen tussen denken en dromen in, naar een plek waar onze kwetsbaarheid, in al zijn schoonheid tastbaar lijkt te worden.

Dit kunstwerk is gemaakt voor mijn tentoonstelling ’Shades of Silence’, die te zien was tijdens Theater festival de Parade 2017.

Momenteel te zien in het Mondriaanhuis.

Beelden uit deze film (filmstills) zijn als afdrukken te koop. Klik hier voor meer informatie.

Shades of Silenceadmin
  • 2
  • 2.8 K