Plan voor ‘oude ijsbaan’ in Deventer

Oude-Ijsbaan-Stentor-kleinerIn de Stentor van 21 juli werd geschreven over het conceptplan dat Erwin Schot (architect) en ik maakten voor de bestemming van de ‘Oude IJsbaan’ in Deventer.

In dit concept willen we bestaande kwaliteiten van het gebied versterken. Zo blijft het een vrijplaats omgeven door een houtwal, waarbinnen moestuinen liggen en er ruimte is voor spelen, recreëren en waar de historie zichtbaar is.

Maar we hebben een aantal landschappelijke ingrepen bedacht, waarbij de verpauperde parkeerplaats ernaast een parkachtige sfeer krijgt. Ook komt er meer plek voor water. Door het water zou een pad heen kunnen lopen, zelfs onder het waterpijl.
We hebben ideeën bedacht voor een uitkijkpunt op de oude tribune van de ijsbaan en een boomhuttenpark met loopbruggen waarin kan worden gespeeld, geleerd, gegeten of zelfs geslapen. Half in het water bedachten we een waterspeelplaats. En voor andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een groentemarkt, zadenruilbeurs of workshops hutten bouwen, staat een overkapping in ons plan.

Een paar sfeerbeelden wil ik nu alvast met jullie delen.
Het concept-idee ligt er nu… We zijn benieuwd wat de buurtbewoners van onze ideeën vinden. En natuurlijk wat de gemeente ervan vindt. We gaan in gesprek.
Jullie horen het als er een vervolg komt.

Plattegrond-tekening-kleinerWaterspeelplaats-kleinerUitkijkpunt-kleinerVogelvlucht-kleiner

Plan voor 'oude ijsbaan' in DeventerElise
00