Nieuws en agenda

 • Solo tentoonstelling Ijsselstroom Zutphen t/m 19 september 2021

  In het kader van de Ijsselbiënnale exposeer ik een aantal van mijn kunstwerken in en bij de voormalige wasserij ‘De IJsselstroom‘ aan de overkant van de IJssel bij Zutphen. Op deze plek versmelten mijn foto’s, videowerk en buitensculptuur als het ware met de natuur en architectuur van het prachtige, historische pand. De tentoonstelling ‘Momentum’ is hele zomer elk weekend open van 11.00 tot 17.00. Op de zaterdagen ben ik zelf aanwezig. Meer info voor een bezoek vind je hier.

  Read More...00
 • Drijvend werk in de singel van Deventer t/m 22 augustus 2021

  In Deventer drijft momenteel mijn nieuwe kunstwerk ‘Draagkracht’ in de singel. Het werk is geïnspireerd door de vormen van een oude vestingstad, zoals Deventer die heeft en door de groei van steden in het algemeen. Tot en met 22 augustus kun je de kunstwandeling ‘Eilandje 2021’ lopen over het Vogeleiland in +/- een half uur, waarbij je 5 kunstwerken van Deventer kunstenaars tegen komt. De andere kunstenaars zijn: Femke Teussink, Lobke Meekes, Marieke de Jong en Esmay Groot Koerkamp. Meer info voor je bezoek vind je hier. Het kunstwerk kun je ook op mijn site bekijken.

  Read More...00
 • Expositie ‘Equilibrium’ Mondriaanhuis

  19 november gaat de duotentoonstelling ‘Equilibrium’ van start in het Mondriaanhuis. Samen met Henriëtte van ’t Hoog toon ik daar ruimtelijk werk en een videowerk. Speciaal hiervoor heb ik 2 nieuwe werken gemaakt, waaronder een 8 meter lange wandsculptuur. In plaats van een reguliere opening, is er de mogelijkheid om op zaterdag 21 november een vrije toegang tot het museum te reserveren per tijdslot. En ik ben er ook op die dag. Bij interesse voor deze open dag kun je hier meer informatie vinden en reserveren. Hopelijk zie ik je dan! De tentoonstelling zal te zien zijn tot en met 18 april 2021.

  Read More...00
 • Visuals bij Johanneke ter Stege’s ‘Muntjes duiken tussen haaien’

  Voor de theatervoorstelling ‘Muntjes duiken tussen haaien’ van Johanneke ter Stege heb ik videoprojecties gemaakt. De voorstelling is een poëtisch en intens verhaal over Johanneke’s reis door Japan. De werelden die zij oproept, ontvouwen zich middels liedjes, gedichten, meeslepende muziek, soundscapes en dus ook video-beelden van mijn hand. Bekijk de trailer hier De voorstelling zal komende maanden nog in diverse theaters in Nederland spelen. Meer informatie over de tijden, locaties en kaartjes vind je o.a. op Johanneke’s website hier. Foto door Jaap Reedijk

  Read More...00
 • Deze zomer

  Te zien op Nordart; mijn animatie ‘Shades of Silence’ Nog tot en met 13 oktober 2019 in Büdelsdorf, Duitsland. Meer info: http://www.nordart.de/en/infomaterial.html Meer info over mijn werk op Nordart: http://www.nordart.de/…/van%20der%20Linden,%20Elise_NordArt…

  Read More...00
 • Projectie op 51 meter hoge silo op 13 april

  Zaterdagavond 13 april, 21.15 uur Zuiderzeestraat 1, 7411 AJ Deventer Een nieuw videowerk wordt geprojecteerd op de 51 meter hoge Grijze silo, de hoogste industriële toren (graansilo) van Deventer, gevestigd in het hart van het creatieve centrum. De projectie vind plaats in het kader van het LOS-festival in het Havenkwartier van Deventer. Tijdens het LOS festival stellen alle kunstenaars en andere creatieve ondernemers hun werkruimte open voor publiek. Ook ik stel mijn atelier open tussen 13.00 en 17.00. En tijdens het aansluitende feest is mijn videowerk te bekijken vanaf ongeveer 21.15. Meer info over dit videoproject vind je hier.

  Read More...00
 • L’Age D’Or

  17 maart t/m zaterdag 23 maart 2019, 13.00 tot 18.00 uur Art Chapel, Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam Opening: Zaterdag 16 maart 2019 van 18:00 tot 21:30 uur (met o.a. de Neon Naked show door fashion designer Jylle Navarro, van 21.20 tot 21.30 uur) Een aantal van mijn sculpturen zijn te bezichtigen en op de openingsavond is er een filmprogramma, daarin wordt ook een film van mij vertoont: ‘Depart’ uit 2010. Aanleiding voor de tentoonstelling is de surrealistische film L’age D’or uit 1930. Thema’s als (de)humanisering, destructie, verwarring, passie, angst, onderdrukking en isolement worden belicht door diverse kunstwerken van 17 kunstenaars, waaronder de sculpturen van Dirk Zegel. Meer informatie over deze tentoonstelling, vind je hier.

  Read More...00
 • ‘Vergankelijkheid’ in Artphy te Onstwedde

  23 februari t/m 24 maart 2019 Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00u Artphy, Kempkebosweg 2, 9591 VG Onstwedde. Hier exposeer ik 2 videoinstallaties en een aantal foto’s samen met 6 andere kunstenaars werkend in uiteenlopende beeldende disciplines. Ook Dirk doet mee aan deze tentoonstelling.  

  Read More...00
 • Schemer

    Tamme de Boer, Rudy Simon en ik nemen ‘Schemer’ als uitgangspunt om onze kunstwerken samen te brengen. Schilderijen, foto’s, (video)-installaties en objecten worden gepresenteerd in de ateliers van Zwolse kunstenaars aan de Curieweg 12. Voel je welkom in een wereld die het daglicht niet nodig heeft… De derde expositie van CW12, het podium voor hedendaagse kunst in Zwolle, is te zien van 12 tot en met 14 oktober 2018 aan de Curieweg 12 en wordt op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur geopend door beeldend kunstenaar en curator Hellen Abma.

  Read More...00
 • Videoinstallaties in de Crypte van de Lebuïnuskerk

  27 september vertoon ik gedurende 1 avond een aantal videoinstallaties in de crypte van de Lebuïnuskerk in Deventer. De kunstwerken zullen aansluiten op de architectuur en beleving van de ruimte. Je bent welkom om hier te komen kijken, te dwalen, te zitten of te liggen, te dromen, te verwonderen… De ingang zit onder de toren: Grote Kerkhof 38. Meer info vind je hier.  

  Read More...01
 • Lopende exposities

  Atlantis Nog te zien t/m 7 oktober 2018 6 kunstenaars hebben gereageerd op mijn foto’s uit de serie ‘Shades of Silence’. Elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak Meer info: https://devalvanatlantis.wordpress.com Salon in de Bergkerk Nog te zien t/m 30 september 2018 80 Deventer kunstenaars tonen hun werk. Meer info: https://kunstenlab.nl/nu-te-zien/salon-open-ateliers-2018/

  Read More...01
 • Met Museum de Fundatie in het Parademuseum

  De laatste maanden ben ik een soort van één geworden met mijn computers. Verzonken in het maken van werelden die worden opgebouwd uit ruimtes uit mijn herinneringen. Het worden nieuwe videokunstwerken voor een heel bijzondere opdracht. Museum de Fundatie heeft mij namelijk gevraagd om een grote tent op Theaterfestival de Parade te vullen met mijn videoinstallaties. Het ‘Parademuseum’ genaamd, met daarin een solotentoonstelling van mijn werk, zal deze zomer mee reizen naar alle 4 de steden waar de Parade gehouden wordt: Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.  Super gaaf! Maar er moet nog veel gebeuren! Dus ik ga nog even door, later weer meer.  Info over de Parade kun je hier alvast vinden: http://www.deparade.nl/utr/info/programma/

  Read More...00
 • Gedicht

  Er is een plechtig gedicht geschreven bij een kunstwerk van mij, door Rob Van de Zande. Een leuke verassing!  Lee hier: http://robvandezande.blogspot.nl/2016/11/dichtwerk-op-maat-bij-fragment-uit.html  

  Read More...00
 • Talent van jaar 2017

  Voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2017 ben ik op de 3e plek geëindigd. En naast deze mooie plek ben ik ook verkozen tot Talent van het jaar 2017 (kunstenaar onder de 35). Zie hier: http://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/talenten-van-het-jaar/ Heel hartelijk dank voor de aandacht en stemmen die ik van velen heb mogen ontvangen!  

  Read More...00
 • Door naar de finale!

  Blij verrast kan ik mededelen dat ik tussen de finalisten van de verkiezing tot Kunstenaar van het jaar 2017 sta! Met dank aan iedereen die op mij gestemd heeft! Ik vind het een grote eer. In de laatste verkiezingsronde bepaald het publiek of ik kunstenaar van het jaar 2017 wordt. Tot 30 oktober kun je met je stem meebepalen. Dus als je zin hebt om op mij te stemmen, wacht dan niet te lang en stem hier: http://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing2017/ronde4/  

  Read More...00
 • Genomineerd voor kunstenaar van 2017

  Leuk nieuws! Ik ben genomineerd om Kunstenaar van het jaar 2017 te worden en iedereen mag op mij stemmen! Dit kun je hier doen (wacht niet te lang): http://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing2016/ronde2/ 16 september worden de 25 halve finalisten bekend gemaakt.

  Read More...00
 • Intrigerende architectuur

  Deze zomer heb ik samen met mijn partner Dirk Zegel allerlei verlaten dorpen bezocht en bijzondere plekken gefotografeerd. Er waren veel unieke, verstilde, schilderachtige plekken. Vormen en natuurlijk licht die door het verval van de architectuur ontstaan, waren zowel intrigerend als inspirerend. Een kleine selectie foto’s is op mijn site te bekijken: http://elisevanderlinden.nl/portfolio/broos-en-verlaten/

  Read More...00
 • Werk verkocht in Cube Gallery

  In Cube Gallery zijn inmiddels 2 van mijn fotowerken verkocht en ook een gipsen wandsculptuur. Maar in de galerie hangt nog genoeg van mijn hand, dus voel je welkom om je daar rond te laten leiden door Maarten Goossens met een hapje en drankje of om de B&B Huize Hermine te boeken en tussen de kunst te slapen.

  Read More...00
 • Expositie in Blauwdruck de Galerie

  Nog tot en met 30 september 2016 zijn 2 gipsen sculpturen van mij te zien in een expositie in Blauwdruck galerie in Zwolle. Op deze interessante architectonische expositie zijn ook werken van Rudy Simon, Bert van Santen, Jeroen Molenaar, Tamme de Boer, Veronique Schrama en Jaap Kater te zien.

  Read More...00
 • Landschap in mijn hoofd op TVOost

  Op het prachtige landgoed de Haere vertel ik in het programma “OverUIT de Kunst” (vanaf 11.10) over hoe ik het kunstproject ‘Landschap in mijn hoofd’ ervaren heb. Tijdens dit project begeleidde ik 3 kunstenaars en exposeerde zelf ook een beeld in het bos.

  Read More...00
 • Duoversum

  Op zaterdag 16 april 2016 om 13:00 openen Dirk Zegel en ik onze eerste duo-tentoonstelling Duoversum, in ons atelier in Deventer. De tentoonstelling toont een unieke kijk in 2 verweven werelden, met als centrale thema’s Vergankelijkheid en Vooruitgang, als subjectieve bewegingen in tegengestelde richting. We tonen oude en veel nieuwe kunstwerken, maar ook de achterliggende inspiratiebronnen. De tentoonstelling duurt ongeveer een maand. Voor adres, openingstijden en andere informatie kijk je op:  http:www.duoversum.nl Tijdens de eerste dag van onze tentoonstelling vind ook het LOS festival plaats. Een gratis festival waarbij vele tientallen kunstenaars en creatieve ondernemers in het Deventer Havenkwartier hun deuren openstellen. Kunst, concerten, DJ’s, workshops, ambachten, theater, eten en drinken. Alle informatie over dit bruisende festival vind je hier: LOS

  Read More...00
 • ‘Tocht’ in mijn atelier te bezoeken

  Vanaf 13 december 2015 t/m 17 januari 2016 is mijn atelier elke zondag open van 14.00 – 17.00. Behalve op 10 januari. Graag nodig ik je uit om mijn nieuwe installatie ‘Tocht’ in mijn eigen atelier te komen bekijken en doorheen te lopen. Dit kunstwerk is ontstaan tijdens een artist in residence in Kik in Drenthe. In de donkere kelders van de oude zuivelfabriek van Kik ontstond een ruimtelijke opstelling van architectonische objecten die de titel ‘Tocht’ dragen. Ze werden daar onderdeel van de kelder. Toen ik dit kunstwerk een paar weken geleden opstelde in mijn eigen atelier, bleek het hier op een nieuwe manier tot zijn recht te komen tussen de witte wanden en rondingen. Ik hoop je binnenkort te mogen ontvangen in mijn atelier en blij te maken met kunst, warme dranken en leuke gesprekken. Vanaf 13 december 2015 tot en met 17 januari 2016 is mijn atelier elke zondag open van 14.00 – 17.00. Behalve op 10 januari. Voor een ander tijdstip kun je mij mailen voor een afspraak: kunst@elisevanderlinden.nl In de tentoonstelling ‘Landschap in mijn hoofd‘ in Zaal Zuid in Hengelo, is een print van dit kunstwerk te zien, vanaf 11 december 2015 tot en met 17 januari 2016.

  Read More...00
 • Installatie in de kelder van Kik

  Op uitnodiging van de opleiding DBKV ArtEZ Zwolle (Korsten & de Jong), deed ik met andere alumni van deze opleiding een artist in residence in Kik. Tijdens dit project, met het thema Hinterland, werkte ik aan een installatie. Als afsluiting waren de werken van de deelnemers 2 weken lang te zien en werd er een publicatie uitgebracht. De installatie staat nu in mijn atelier om verder af gemaakt te worden. Komende tijd zal het atelier verduisterd worden zodat de installatie hier te bezoeken is.

  Read More...00
 • Parool en Telegraaf

  Mijn videowerk Ozon in de tentoonstelling ‘Turner en de traditie van het sublieme’, wordt goed ontvangen. De Telegraaf noemde het werk spectaculair en het Parool gaf aan dat de keuze van dit werk in de tentoonstelling ervoor zorgt dat je er aandachtig naar gaat kijken.

  Read More...00
 • AIR in Kik Drenthe

  Voor een paar weken woon ik half in Drenthe, met een groepje alumni van DBKV. In de kelders van Kik, ooit een zuivelfabriek, werk ik aan een nieuwe installatie. Zowel de fabriek als de omgeving zijn erg mooi hier!   

  Read More...00
Nieuws en agendaadmin