Expositie Momentum

Graag zou ik je uit willen nodigen een kijkje te nemen in het mooie museum in Hattem, vlakbij Zwolle; het Voerman Museum.

Daar zijn vanaf 30 september 2012 tot 6 januari 2013 een aantal van mijn werken opgesteld, in de gestalte van video en video installatie.

Ook sculpturen  van Jasper van der Burgh en foto’s van Ingeborg Lukkien zijn dan te zien.

 

MOMENTUM

Een plek hangend tussen werkelijkheid en fictie. Dwalen door een droomwereld. Lopen tussen metershoge sculpturen die angstaanjagend realistisch aanvoelen. Kijken naar wonderlijke taferelen vol tegenstellingen en bewegende moment-opnames. Beleef dit moment, beleef deze tentoonstelling.

De video-installaties van Elise van der Linden suggereren een wereld achter het doek. Een altijd veranderende wereld waarin men eenzaam en tijdloos kan wegdromen bij het spel van licht. Zij toont een ervaring in tijd en ruimte en vangt het verlangen om dat ene moment vast te houden.

Monumentaal, krachtig, breekbaar. Jasper van der Burgh maakt sculpturen. Vervormd maar vol karakter en gevoel. Hij toont de beschouwer de essentie van de mens. Zijn beelden zijn mystiek. Woorden zijn overbodig.

Fotograaf Ingeborg Lukkien weet hoe de zintuigen van de beschouwer te prikkelen. Haar werk toont contrast op groot formaat. In slechts één beeld schets zij een heel verhaal vol ontelbaar spannende details. Haar werken balanceren op het randje tussen realiteit en fictie.

Kom binnen in een wereld gevormd door hedendaagse kunst. Een fictief droomland vol realiteit. Een plek waar niets is wat het lijkt en alles is wat het is.

 

 

Bezoekadres:

Achterstraat 46-48

8051 GC HATTEM

 

Openingstijden:

dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00

zondag: 13.00 – 17.00

Vakanties en feestdagen: zie website

 

Tel. (038) 4442897
E-mail: info@voermanmuseumhattem.nl

 

www.voermanmuseumhattem.nl

 

www.elisevanderlinden.eu

Expositie MomentumElise
00